SCIO Groep: Talent heb je, een kans moet je krijgen

Ieder kind heeft talenten maar veel kinderen staan al vanaf hun geboorte met 1-0 achter. Omdat hun ouders het niet breed hebben of omdat hun ouders zelf niet de mogelijkheid kregen zich te ontwikkelen. In Hoorn en omgeving is dat niet anders. Met een enorme drive probeert de SCIO Groep kansenongelijkheid te verminderen. De SCIO Groep is de koepel van 11 Hoornse basisscholen die onder de organisatie Talent vallen en bijna 50 kinderopvanglocaties van kinderopvangorganisaties SKH en SKiK.

Samen zetten zij zogeheten integrale kindcentra (IKC’s) op waar de medewerkers oog hebben voor elk kind, het omarmen en er persoonlijk op toe zien dat ze tot hun recht komen. Of, zoals een medewerker zegt: ‘We bieden kinderen alle mogelijkheden om tot bloei te komen op een manier die past bij hun unieke persoonlijkheid.’

Om dit te bereiken is flexibiliteit nodig en een goed ontwikkelde pioniersgeest. Want de traditionele grenzen tussen opvang en onderwijs moeten worden doorbroken. Tegelijkertijd moet er intensief worden samengewerkt met lokale organisaties op het gebied van sport, cultuur en jeugdzorg. Mooie uitdaging, vinden de mensen van de SCIO Groep. Zij willen bovendien dat de locaties een plek zijn waar ouders en verzorgers zich welkom en thuis voelen, en waar medewerkers graag werken en zich voortdurend blijven ontwikkelen.

Grote ambities, maar de energie van de mensen van de SCIO Groep is oprecht en werkt aanstekelijk. De manier waarop opvang en onderwijs elkaar vinden, zijn een voorbeeld.
Bourne is als adviseur nauw betrokken geweest bij de fusie, en bij de totstandkoming van visie, missie, strategie en positionering. Daarnaast hebben we geadviseerd over de merkstructuur en de huisstijl ontwikkeld van de Talent-locaties.

L