DelaMar: hedendaags theater in een veelkleurige stad

In 2010 openden Joop en Janine van den Ende samen met koningin Beatrix het volledig herbouwde DelaMar Theater aan de Amsterdamse Marnixstraat. Een cadeau van het echtpaar aan de stad, werd het genoemd.

DelaMar staat nog altijd voor de perfecte avond uit met rood pluche en glinsterende kroonluchters. Tegelijkertijd probeert het theater mee te bewegen met de tijd, maatschappelijke trends en de veelkleurigheid van een stad als Amsterdam. Behalve een vrolijk loopje nemen met de werkelijkheid, wil het theater inspirerende verhalen laten horen waarin mensen zichzelf of de ander herkennen. Om ook nieuwe geluiden te laten doordringen, is in samenwerking met de VandenEnde Foundation een nieuwe locatie geopend in de wijk Bos en Lommer. In DelaMar West, zoals het heet, kunnen jonge, nieuwe theatermakers zich ontwikkelen.

Ter ere van het jubileum van DelaMar – dat door corona een jaar was uitgesteld – maakte Bourne een feestelijk magazine dat in een oplage van 170.000 is verstuurd naar klanten en relaties van het theater. Uit het magazine – waaraan de beste fotografen, vormgevers, illustratoren en schrijvers meewerkten – spreekt grote liefde voor het verleden, passie voor de makers van nu en krijgt de lezer een onderhoudend kijkje in alle nieuwe plannen en idee├źn voor de komende tijd.