Van Doorne Advocaten. Bijdragen aan een rechtvaardiger wereld

Van Doorne, een van de top-10 advocatenkantoren in Nederland, bestaat uit een verzameling getalenteerde juristen. Al bijna een eeuw helpen zij met hun kennis, kunde, toewijding en integriteit ondernemingen navigeren in een complexe wereld.

Naar aanleiding van zo’n vijftig interviews met medewerkers en cliënten formuleerde Bourne samen met het bestuur een visie, missie en manifest die recht doen aan de positie en maatschappelijke ambities van het kantoor. Vanuit zijn transactiepraktijk én in de rechtszaal wil Van Doorne namelijk zowel naar de letter als de geest bijdragen aan de ontwikkeling van goede rechtspleging en daarmee aan een rechtvaardiger wereld.
Op basis hiervan bepaalden we een positionering in negen woorden, die we vertaalden naar een marketing- en arbeidsmarktcommunicatiestrategie.

Een creatieve vertaling van de positionering vonden we in een eigen lettertype voor het kantoor. We zagen een overeenkomst tussen Van Doorne en Dutch Design. Bij beiden staat het ambacht centraal om je daarmee op onconventionele, uitgesproken en originele wijze te onderscheiden. We vroegen Bold Monday een letter te ontwerpen. Omdat letters het materiaal zijn waarmee juristen hun betogen bouwen en hun ambacht elke dag uitoefenen. In het unieke ‘Van Doorne’-font zit het DNA van het kantoor op een subtiele maar alom aanwezige manier opgeslagen.